Значи проблема е следния.Включвам климатроника на 18 градуса,компресора се включва,започва да духа и става доста студено.Обаче минава минута две и перката се включва силно за около 5-6 секунди и спира.Минава минута и пак се включва за 5-6 секунди и все така.Отварям капака тръбата км компресора е студена,радиатора на климатика не е наранен,не е зацапан.Изпуснах малко фреон но положението е същото.Някакви идеи и нормално ли е това?Мерси.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa jtd 16v проблем с климатроник
Collapse
X
-
Ако бавната скорост на перката тръгва при около 90 гр. по табло а не тръгва почти веднага след включването на климатика, без значение температурата на мотора, вероятно проблемът е в пресотата или във връзката му до ECU - то.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:51.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от consult Покажи съобщениеБез включен климатроник на 90 градуса по табло се включва перката.Сега след като източих малко фреон духа студено но пак го прави това макар и не на една минута.Някви идеи?Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
-
Първоначално публикувано от consult Покажи съобщениеБез включен климатроник на 90 градуса по табло се включва перката.Сега след като източих малко фреон духа студено но пак го прави това макар и не на една минута.Някви идеи?
Comment
-
Първоначално публикувано от consult Покажи съобщениеЗначи проблема е следния.Включвам климатроника на 18 градуса,компресора се включва,започва да духа и става доста студено.Обаче минава минута две и перката се включва силно за около 5-6 секунди и спира.Минава минута и пак се включва за 5-6 секунди и все така.Отварям капака тръбата км компресора е студена,радиатора на климатика не е наранен,не е зацапан.Изпуснах малко фреон но положението е същото.Някакви идеи и нормално ли е това?Мерси.
И недеи изпуска фреон еи така!!!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Колата се кара наблизко и климатика се ползва само един път годишно когато се прибирам в Бг.(живея в Пилзен.)Откакто съм я купил е така.тоест почти 2 години.Миналото лято забелязах че е така,но не знаех дали е нормално.Иначе си духа доста студено и в момента.
Comment
-
Според мен не ти работи първата скорост на вентилатора и говоря малко по спомен,на 18бара се включва втора скорост и на 15 изключва,а първата се включва на 12-15.Мисълта ми е че нямаш първа скорост която да поддържа по-ниско налягането и когато трябва да мине на ниската скорост,тя направо спираLancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
Имах подобен проблем наскоро с моя климатроник и се оказа точно в неработещия вентилатор. Само че при мен проблемът беше фасулски и се оказа в недобре контактуваща букса - не беше вкарана докрай, само я натиснах хубаво и си щракна и от тогава работи безотказно. Огледай най-напред дали и при теб не е нещо елементарно, защото бях на косъм да почна да разглабям и сменям сума ти неща.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
Comment